Kroz porodilište šetale bubašvabe!

Šokantno priznanje ljekara bjelopoljske bolnice

Kroz porodilište šetale bubašvabe!

Suđenje ljekarima optuženim za infekciju pet beba u bjelopoljskom porodilištu krajem 2014. godine održano je danas saslušanjem tri svjedoka.

Podsjetimo, bivšem direktoru Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislavu Jeremiću, načelnicima ginekologije i neonatologije Zvonku Puletiću i  Haki Tahirović i pedijatrici Jeli Cimbaljević sudi se zbog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi. Oni su optuženi zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, nakon što je u bjelopoljskom porodilištu inficiralo pet beba, od kojih je jedna preminula.

Na saslušanju svjedoka iznesene su šokantne tvrdnje. Jedan od svjedoka, doktorka Vesna Cvijović, kazala je da nije znala za pojave infekcije sve do 14. novembra, kada im je, kako kaže, jedan od kolega rekao da je pet beba upućeno u Klinički centar zbog sumnje na neonatalnu sepsu. 

- Odmah nakon toga je održan interni sastanak u porodilištu, posle kojeg je načelnik Zvonko Puletić pozvao direktoricu Instituta za bolesti djece Danojlu Dakić i prijavio infekciju. Moram priznati da su kroz sobe u porodilištu povremeno šetale bubašvabe, ali se često radila deratizacija - kazala je Cvijović. 

Na današnjem glavnom pretresu saslušani svjedoci potvrdili su ono na šta su od početka upućivali roditelji inficiranih beba,  u kakvim higijenskim uslovima je radilo ginekološko odjeljenje u bolnici, jer je i jedan od ljekara potvrdio da je u sobama bilo bubašvaba.

Advokat oštećenih porodica Hamid Ganjola kazao je da na tvdnje ljekara nije potrebno davati nikakav komentar.

- Šta reći posle tvrdnje ljekara  tog porodilišta da su kroz sobe šetali insekti - kazao je Ganjola.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.