Imate problematičnu kožu? Ovo voće će zauvijek ukloniti akne
Ilustracija

Spas za lice

Imate problematičnu kožu? Ovo voće će zauvijek ukloniti akne

Naravno da niko ne voli da ima problematičnu kožu, a pogotovo fleke ili ožiljke na licu od akni.

U cilju liječenja ožiljaka od akni, bitno je da se pravi razlika između ožiljaka i tamnih fleka, jer su one obično privremene. Tamne fleke su uzrokovane upalama i stvaraju crvenilo po licu, koje se obično smiri u periodu od 3 do 6 mjeseci. 

Ožiljci od akni su trajni i različitog su oblika i veličina. Oni nastaju nakon što iscijedite bubuljicu, a kako se koža ponovo zatvara nakon zarastanja, nastaje ožiljak. 

Mnogi misle da jedini način da se oslobodimo dosadnih akni jesu skupi laserski tretmani. Ali, tajna leži u veoma jednostavnom sastojku, koji gotovo svaka kuća ima - mandarini. 

Mandarina, ili bilo koje drugo voće koje ima visok nivo citrusa, može se koristiti za pravljenje "ulja" za lice. 

Ova voćka može zauvijek ukloniti postojanje akni i to za samo nekoliko sati. Ova maska takođe vlaži kožu, uljepšava ten, daje koži svježinu, mladalački sjaj... 

Kako bi napravili "ulje" od citrusa, pratite ove korake: 

Prvi korak: Ogulite vaše citrus voće (mandarinu, limun, grejpfrut...) 

Drugi korak: Sipajte ključalu vodu preko kore i ostavite da odstoji tako preko noći. 

Treći korak: Ujutro procijedite tu vodu iz kore, utopite vatu u nju i tapkajte neko vrijeme vatom po licu ili sipajte jednostavno u sprej pa prskajte po licu. 

Četvrti korak: Utopite lijepo vašu kožu i to je to. Potpuno hidrirana i blistava koža bez užasnih akni. 

Citrusi nisu samo nevjerovatno dobri za kožu, već mogu pomoći čitavom tijelu. Citrus je dobar za kosu, od koje dobijate nevjerovatan sjaj, a ako konzumirate ovo voće, na taj način ćete pružiti čitavom tijelu detoksikaciju, poboljšaćete probavu, povećati imunitet, energiju, a ono će vam čak i pomoći da izgubite težinu.

24sata.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.