Pjegava banana osam puta zdravija
Ilustracija

Zrele banane

Pjegava banana osam puta zdravija

Potpuno zrela banana proizvodi supstancu TNF (Tumor Necrosis Factor) koja ima sposobnost borbe protiv stanica koje se ponašaju neuobičajeno, odnosno stanica tumora.

Istraživanje su sproveli japanski naučnici koji su došli do zaključka da je banana s crnim tačkicama osam puta zdravija od zelenih banana ili drugog voća, piše Amazing stories around the world.

U poređenju s grožđem, jabukama, lubenicama, ananasom i kruškama, banane su sadržavale najviše antikancerogenih stvari. Kako banana zrene, razvija tamne tačkice po sebi.

Što više pjegica ima, više je obogaćenih stanica koje razvijaju imunitet. U tom stepenu sazrijevanja, banana je i najbolja za probavu jer se šećer iz banane tada najlakše apsorbuje, za razliku od manje zrelih stadijuma banane kada je teža za varenje jer se skrob još nije pretvorio u šećer.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.