Darko Šarić negirao da ima veze s ubistvima

Darko Šarić negirao da ima veze s ubistvima "škaljaraca" u Grčkoj

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu saslušan je Darko Šarić, koji je osumnjičen da je jedan od vođa kriminalne grupe čiji pripadnici se sumnjiče za ubistva pripadnika "škaljarskog klana" u Grčkoj.

Darko Šarić je, saznaje Tanjug, negirao krivicu i rekao da nema nikakve veze sa tim ubistvima, kao i da je tad bio u pritvoru.

Šarić je naglasio i da nikada nije koristio telefon sa kriptovanom aplikacijom "Skaj".

U Atini su tokom 2020. godine ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, a na Krfu Alan Kožar i Damir Hadžić.

Saslušani su i Veljko Belivuk i Nebojša Janković prošle nedjelje koji se, takođe, dovede u vezu sa tim ubistvima.

Belivuku se sudi da je vođa, a Janković pripadnik grupe koja se tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Istim povodom prošle nedjelje su saslušani Veljko Belivuk i Nebojša Janković. Prema nezvaničnim informacijama, oni nijesu željeli da iznose odbranu, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem.

Zbog sumnje da su učinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i učestvovanja u ubistvima pripadnika „škaljarskog” kriminalnog klana Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, 19. januara 2020. godine u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića, 23. jula 2020. godine na Krfu, krivična prijava podnijeta je protiv 19 osoba. Kao organizatori kriminalne grupe koja je učestvovala u dvije dvostruke likvidacije, policija je imenovala Radoja Zvicera, Veljka Belivuka i Darka Šarića.

Zbog sumnje da su bili pripadnici grupe u Srbiji su uhapšeni Dragan Tomić Vojnik, Vladimir Vojinović, Nataša Dedić, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić i Rade Stojićević. Prema nezvaničnim informacija, krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Dušan Jovanović Giba, Milinko Brašnjević, Abaz Rabi (uhapšen u Grčkoj) i drugi. Neki od osumnjičenih nalaze se u pritvorima i zatvorima u Crnoj Gori, dok se šestoro njih nalazi u bjekstvu.

Ninoslav Cmolić, načelnik UKP MUP-a Srbije kazao je ranije da su istražni organi godinama imali operativne podatke da Milinko Brašnjević, za koga su mediji navodili da nije živ, živi u Španiji.

"Brašnjević je dugo praćen, a prekjuče je odlučeno da bude uhapšen", kazao je Cmolić na jučerašnjoj konferenciji za štampu.

"Protiv Darka Šarića je podnijeta krivična prijava kojom se sumnjiči da je bio organizator grupe koja je počinila više krivičnih djela. To je nova „priča” i novi postupak protiv njega. Pohapšeni su pripadnici jedne kriminalne grupe pod istim vođstvom, ali će jedan broj osumnjičenih odgovarati za ubistvo u Atini, a drugi za ubistvo na Krfu", kazao je Cmolić.

Na pitanje novinara u kojoj fazi je potraga za šefom „kavčana” Radojem Zvicerom, Cmolić je rekao da je to „operativni podatak i da na to pitanje ne može da da odgovor”.

Izvor:Mportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.