Dražavne institucije bile bez struje

Dražavne institucije bile bez struje

Više državnih institucija, smještenih u hotelu “Best Western” u Podgorici, ostalo je juče bez struje.

Do isključenja je došlo jer vlasnik objekta – kompanija “Montenegro premier” nije redovno izmirivala svoje račune, pa je Elektroprivredi Crne Gore dužna više desetina hiljada eura, prenose Vijesti.

Ta kompanija je u vlasništvu porodice biznismena Danila Petrovića, a u neprekidnoj blokadi je od novembra 2019. godine (1.571 dan), zbog duga prema državi i povjeriocima od 16,3 miliona eura. Samo za poreze i doprinose ta kampanija duguje 1,3 miliona eura.

Iz Uprave za imovinu kažu

Da je bilo prekida u napajanju električnom energijom u objektu gdje su smješene državne institucije, potvrdili su i iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

“Koliko znamo, dat im je rok da dugove otplate do ponedjeljka”, kazali su iz CEDIS-a.da su u tom objektu smještene kancelarije dijela Ministarstva finansija, Ministarstva javne uprave, Direkcija za intelektualnu svojinu, Agencija za obezbjeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanju, kao i institucija Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa.

“Država kao zakupac je redovno izmirila sve račune za električnu energiju, ali nije i firma – vlasnik objekta”, odgovorili su “Vijestima” iz Uprave za imovinu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.