Studenti negoduju, nema kredita i stipendija
Foto: Pobjeda

Studenti negoduju, nema kredita i stipendija

Pojedini studenti požalili su se redakciji Pobjede da im kasni rata studentskog kredita, koja iznosi oko 115 eura. Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija još ne odgovaraju na pitanja zašto i kada mogu da očekuju isplatu.

Student Marko Vulević kazao je Pobjedi da ne dobijaju nikakvu informaciju. Navodi da je problem što nema isplate na vrijeme, jer je počeo semestar i studenti imaju obaveze. Dodaje da treba da kupe stručnu literaturu i slično...

- Ne finansiraju sve studente roditelji. To im je osnovni priliv - rekao je on.

Pojedini studenti su nam ispričali nezvanično da su se obraćali nadležnima koji regulišu pitanje kredita, te da im je rečeno da će biti isplata u martu.

Studenti se žale da kasni i isplata stipendija. Kažu da bi trebalo da se isplaćuje svakog mjeseca, ali je još nijesu primili.

Vulević kaže da su po dvije rate kredita i stipendija, uobičajeno, dobili krajem decembra, te da je onda praksa da sljedeća isplata bude početkom mjeseca. I ranije se dešavalo da kasne krediti i stipendije, a student kaže da su onda dobijali po dvije rate odjednom, u ovom slučaju početkom februara je trebalo da prime za januar i februar.

Negoduje i što ne mogu od nadležnih da dobiju konkretnu informaciju i kaže da, inače, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ne komunicira kako treba sa Univerzitetom Crne Gore, te da ne mogu lako da dobiju neke osnovne servisne podatke.

Student Vulević ističe da mladi treba da budu prioritet državi, da sistem treba da bude fokusiran na njih, jer su oni budućnost.

- Ovo su propusti koji ne bi trebalo da se dešavaju – rekao je student.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.