Otkrivena velika količina oružja i eksploziva na sjeveru Grčke: Uhapšene dvije osobe
Ilustracija

Otkrivena velika količina oružja i eksploziva na sjeveru Grčke: Uhapšene dvije osobe

Uhapšene su dvije osobe pošto je veliko skladište oružja nađeno u njihovoj kući na sjeveru Grčke, saopštila je policija u utorak.

Jedan 54-godišnji muškarac i 57-godišnja žena su krivično optuženi zbog posejdovanja oružja i eksploziva.

Policija je pretresom njihove kuće u gradu Florini u ponedjeljak zaplijenila 39 komada oružja, 95 okvira za municiju za razno oružje, 11 ručnih bombi, pet minobacačkih granata, 72 kilograma baruta, više od 35.000 punih patrona za puške različitih kalibara i – improvizovanu bombu, ali to nije sve. Nađeno je i 17 jurišnih pušaka, pet automatskih pušaka, 12 pištolja i dvije sačmarice.

Policija je zaplenila i 414 kilograma praznih patrona, optičku nišansku spravu za pušku, tri detonatora, pancir i razne rakete.

Tolike zaplene su neobične u Grčkoj.

Vlasti istražuju kako je par nabavio i vojnu opremu i da li su umješani u bilo kakve zločine, saopštila je policija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.