Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića
Oliver Ivanović

Motiv i nalogodavci i dalje nepoznati

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića

Danas se navršava šest godina od ubistva Olivera Ivanovića, predsjednika Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Sjevernoj Mitrovici.

Dovezen je u bolnicu u besvjesnom stanju. Ljekari su pokušali da ga reanimiraju, ali je Ivanović podlegao povredama.

Obdukcioni nalaz je tada pokazao da je ubijen sa šest metaka.

Ubice i nalogodavci atentata još nisu poznati, a iz Beograda je više puta saopšteno da Priština nije željela da odgovara na upite srpskih državnih organa u vezi sa istragom i dokazima.

Tužilaštvo u Prištini je krajem decembra prošle godine podiglo optužnicu protiv M. M. zbog navodno više krivičnih djela u slučaju ubistva Ivanovića.

Pred Osnovnim sudom u Prištini od ranije se vodi postupak protiv šestoro optuženih za pomaganje u ubistvu.

Optuženi su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Oliver Ivanović je bio predsjednik Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

Od januara 2014. godine, zajedno sa još četvoricom Srba, bio je pritvoren u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, gdje su ga teretili za ratni zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu i Metohiji 1999. i 2000. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.