Moskva tvrdi da je preuzela kontrolu nad selom na istoku Ukrajine

Moskva tvrdi da je preuzela kontrolu nad selom na istoku Ukrajine

Rusko Ministarstvo odbrane 28. aprila je saopštilo da su njene snage preuzele kontrolu nad još jednim selom na istoku Ukrajine.

- Kao rezultat aktivnih operacija, jedinica 'Centar' oslobodila je selo Novobahmutivka u Donjeckoj Narodnoj Republicu - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane na dnevnom brifingu sa bojnog polja.

Selo je oko 10 kilometara sjeverno od Avdijevke, koje su ruske snage zauzele u februaru poslije jedne od najkrvavijih bitaka u dvogodišnjem sukobu.

Moskva je dan ranije saopštila da su njene trupe oko Donjecka uspjele da uđu "duboko" u ukrajinske odbrambene linije.

Vođe ukrajinske vojske priznale su ranije da je Rusija imala neke "taktičke uspjehe" u toj oblasti i da su se njene pozicije pogoršale.

Šef ukrajinske obavještajne službe u ministarstvu odbrane Kirilo Budanov rekao je ovog mjeseca da će se situacija na bojnom polju za Ukrajinu vjerovatno pogoršati od sredine maja do početka juna.

Kijev čeka pomoć od milijardi dolara američkog oružja, za koje se nada da će stabilizovati situaciju na velikim linijama fronta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.