Srbija: Jedanaesti protest opozicije i građana zbog navodne izborne krađe

Srbija: Jedanaesti protest opozicije i građana zbog navodne izborne krađe

Studenti su najavili dvadesetčetvoročasovnu blokadu od petka u 12 časova. Okupljanje je ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave U toku je jedanaesti protest građana i opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" u Beogradu zbog izborne krađe i neregularnosti u vezi sa parlamentarnim i lokalnim izborima održanim 17. decembra.

Građani se okupljaju ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), prenosi N1.rs.

Izborne neregularnosti i nereagovanje institucija na trvdnje opozicije bili su povod da potpredsjednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica u prethodnom sazivu Skupštine Marinika Tepić otpočne štrajk glađu.

Ona već deset dana ne uzima hranu, a njenim primjerom pošlo je više opozicionih poslanika, koji traže da se izbori ponište.

Studenti su najavili dvadesetčetvoročasovnu blokadu od petka u 12 časova. Okupljanje je ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Kako su najavili studenti, oni će se u subotu u 12 časova pridružiti protestu ProGlasa.

Inicijativa ProGlas pozivala je građane na miran protest u subotu 30. decembra u 12 časova kod Terazijske česme u Beogradu.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.