Feng šui figurice slona: Mjesta gdje bi je trebalo postaviti u stanu
Foto: Shutterstock

Feng šui figurice slona: Mjesta gdje bi je trebalo postaviti u stanu

Sigurno ste i vi sređujući vaš životni prostor razmišljali o feng šuiju - drevnoj kineskoj praksi stvaranja protoka i ravnoteže u kući. Ova tradicionalna praksa podstiče razmještanje i organizovanje predmeta na način koji donosi pozitivnu energiju u prostor koji uređujete. Takođe pozdravlja dodavanje figurica koje donose sreću, poput zmajeva, mandarinskih pataka ili slonova.

Zašto treba da imate slona blizu vrata?

U mnogim kulturama, slon simbolizuje sreću, moć, mudrost i plodnost. A kada se figurice slonova postave blizu ulaznih vrata, blizu samog ulaza u kuću, imaju dva značenja: statua slona u hodniku okrenuta od vrata donosi sreću u dom, a slon okrenut prema vratima štiti kuću i čuva vaš dom od svih vrsta negativne energije.

Iako postavljene sa namjerom, figure slonova takođe predstavljaju odličan dekor. Možete ih pronaći u različitim materijalima, iako je mesing najpopularniji.

Gde još treba da se nađe figura slona?

Imajte na umu da ulaz u vaš dom nije jedino mjesto za statuu slona. Prema Housing.com, figurice slonova mogu se postaviti u druge djelove kuće za sličnu sreću.

U kancelariji

Ovdje se značenje statue slona prevodi kao mudrost i moć i ima za cilj da unese energiju u radni prostor. Postavite statuu blizu vrata svoje kancelarije ili ostavite sliku na zidu.

U dnevnoj sobi

Slonovi u dnevnoj sobi u kojoj svi ukućani provode vrijeme ili prostoru za igru za djecu jačaju veze između članova porodice.

U spavaćoj sobi

Dekor slona u spavaćoj sobi naglašava ljubav i vjernost. U dječijoj sobi postavljanje slona predstavlja znanje i donijeće akademski uspjeh.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.