LP poziva na protest ispred Skupštine sve građane, za odbranu dostojanstva svih
Liberalna partija CG

LP poziva na protest ispred Skupštine sve građane, za odbranu dostojanstva svih

Liberalna partija pridružila se jedinstvenom pozivu na protest ispred Skupštine Crne Gore.

"Pozivamo sve liberale i liberalke ali i građane i građanke Crne Gore, da se što masovnije odazovu ovom pozivu i demonstracijama protiv odluka vladajuće većine i ustoličenja Mandića, osvjedočenog četničkog vojvode, na čelo Skupštine", poručuje se u saopštenju LP-a.

 

Pozvali su i "sve naučne institucije kao što su DANU, CANU, crnogorske fakultete i studente, kao i Maticu crnogorsku, PEN centar, SUBNOR, nevladine organizacije a najprije i sve opozicione političke partije, da se svi zajedno se odupremo klerofašizmu koji se nadvio nad Crnom Gorom i pošaljemo snažnu poruku građanske i pristojne Crne Gore". 

Ovakva politika 42. i 43. Vlade je kako pojašnjavaju dovela do urušavanja i sloma svih institucija Crne Gore, stalnih udaraca kleronacionalizma na Crnogorski narod ali i na manje brojne narode u Crnoj Gori u svojem pokušaju da uruši građanskis koncept i mir u društvu.

"Nekažnjeno se godinama raspiruje govor mržnje a pojedinci koji su inspiratori takvoh pojava zauzimaju sve više važne funkcije u državi. Jasna je namjera da se od Crne Gore napravi nefunkionalna i etnički podijeljena država poput BiH", dodaje se u saopštenju.

Uputili su poziv i za sve manjinske narode Bošnjake, Albance, Muslimane, Rome i Hrvate i Srbe ali i sve građane da stanu u odbranu normalne i evropske Crne Gore.

"Ovo je borba za očuvanje ravnopravnosti svih u Crnoj Gori, zato zajedno šaljem poruku stop nacionalizmu, ekstremizmu, ponižavanju Crne Gore i njenih građana od strane sopstvene vlasti ali i iz država regiona. Neće nas popisivati podanici srpskog sveta i Vučićevi plaćenici, zato svi zajedno na protest, kad ako ne sad", zaključili su iz LP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.