Đeljošaj; Spoljnopolitički kurs države da ostane isti
Nik Đeljošaj

"Bez 2/3 ili 3/5 podrške u Skupštini većina institucija ostaće u stanju u kakvom je sad"

Đeljošaj; Spoljnopolitički kurs države da ostane isti

Nosilac liste Albanski forum Nik Đeljošaj rekao je za TVCG da spoljna politika Crne Gore treba da ostane ono što jeste i od toga, što se tiče manjinskih stranaka, neće biti odstupanja u pregovorima o formiranju vlade.

"Siguran da će još biti partija nacionalnih manjina koje će zajedno sa Albanskim forumom i HGI razgovarati o formiranju nove vlade. Vidjećemo to narednih dana, ali da će biti biće. Principi su osnovni, a to je su da smo okrenuti onome što su dostignuća države Crne Gore, da spoljna politika ostane ono što jeste i od toga nećemo nikada odstupiti", kazao je Đeljošaj.

Za Albanski forum će, kako je kazao, biti jako važan program te vlade.

"Biće jako važno ko će voditi onim što je krucijalno za državu Crnu Goru, bezbjednosni sektor, jer smo NATO članica, jer mislim da treba da učvrstimo saradnju okviru NATO-a, a važno je za albanske partije, a vjerujem i druge manjinske partije, nastavak dobre saradnje sa SAD", poručio je on.

Đeljošaj je istakao da će oni oko tih osnovnih principa nastupiti jedinstveno, i da će na osnovu tih prinicpa biti donijeta odluka da li će oni biti dio vlasti ili opozicije. 

Kazao je da tužilaštvo treba da preduzme sve da ispita navode u vezi sa aferom Do Kvon.

"Bez 2/3 ili 3/5 podrške u Skupštini većina institucija ostaće u stanju u kakvom je sad. To neće biti dobro, uvijek je legitimna ona opcija matematičke većine ali kako bi bila uspješnija ta vlada treba da se ide ka tom cilju", kazao je Đeljošaj.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.