Šojgu: Ulazak Finske u NATO stvara rizik od značajnog širenja sukoba
Sergej Šojgu

Šojgu: Ulazak Finske u NATO stvara rizik od značajnog širenja sukoba

Pristupanje Finske NATO stvara rizik od značajnog širenja sukoba, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Kako javlja Rojters, on je na sastanku rukovodstva ruskih oružanih snaga rekao da NATO jača svoj antiruski kurs i da ulazak Finske u alijansu predstavlja rizik za širenje sukoba.

Šojgu je takođe rekao da su bjeloruski avioni sada sposobni da nose ruske nuklearne rakete, prenosi RTS.

Finska će danas i zvanično postati članica NATO.

Kremlj najavio kontramere zbog ulaska Finske u NATO

Kremlj je danas saopštio da će preduzeti “kontramjere“ posle ulaska Finske u NATO, uz ocjenu da širenje zapadne alijanse predstavlja bezbjednosno ugrožavanje Rusije.

“Ovo je novo pogoršanje situacije. Proširenje NATO je napad na našu bezbjednost i na ruske nacionalne interese“, rekao je portparol ruskog predsjedništva Dmitrij Peskov.

To nas tjera da preduzmemo kontramere, dodao je on.

Peskov je rekao da će Rusija “pažljivo pratiti šta se dešava u Finskoj i na koji način to prijeti Rusiji, kao i da će u skladu sa tim će preduzeti mjere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.