Bošković: Miljanić sarađuje sa Abazovićem, prešli mu jeftini populizam i beskonačna relativizacija
Predrag Bošković

"Nedostaje još da počne da pričao o sebi kao ministar u trećem licu jedine i kaže da smatra da je pokušaj ubistva nebitno djelo"

Bošković: Miljanić sarađuje sa Abazovićem, prešli mu jeftini populizam i beskonačna relativizacija

Imenovanje Artana Kurtija, koji je pravosnažno osuđivan za više krivičnih djela, za generalnog inspektora u ANB-u, ministar bez portfelja Zoran Miljanić ne vidi kao problem, jer, kako je kazao, "Kurtijevu biografiju ne bi trebalo da unizi djelo iz dječačkih dana“, te on može da obavlja svaki posao u Vladi. Član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Predrag Bošković kaže za Pobjedu da ova Miljanićeva izjava govori da on "očito blisko sarađuje sa Dritanom Abazovićem“.

“Vidi se da su mu prešle njegove prepoznatljive karakteristike: jeftini populizam i beskonačna relativizacija. Ostalo je još samo da počne kao premijer da govori u trećem licu jednine, pa da saopšti kako ministar smatra da je ubistvo u pokušaju potpuno nebitno djelo”, kazao je Bošković.

Poručio je da o ozbiljnosti ministra Miljanića i ove izjave ne treba trošiti riječi.

“Kao ni o količini licemjerja koju je ispoljio, budući da pojedina lica nijesu bila podobna za obavljanje mnogo manje značajnih državnih funkcija zbog toga što su imali postupak u toku, a pravosnažno presuđena lica za teška krivična djela "mogu da obavljaju svaku funkciju u Vladi“”, kazao je Bošković.

Miljanić je za TVCG rekao da Kurtijevu biografiju ne bi trebalo da unizi neko djelo iz dječačkih dan, te da čovjek poput Kurtija može da radi svaki posao u Vladi.

“Ako neko uradi nešto kao maloljetnik, ako nijesu teža krivična djela, ako nije šverc droge, ne treba takvog čovjeka diskvalifikovati za čitav život, s obzirom na to da do danas nije imao sličnih krivičnih radnji, nego je bio uzoran službenik u Privrednom sudu. Jedini način osporavanja je žalba Upravnom sudu i sve što je legitimno i što je u skladu sa zakonom pozdravljam”, poručio je Miljanić.

Portparol i poslanik DPS-a Miloš Nikolić reagovao je sinoć izjavu ministra Zorana Miljanića koji je kazao da biografiju novog generalnog inspektora ANB-a Artana Kurtija “ne bi trebalo da unizi neko djelo iz dječačkih dana”.

“I baš kao što je tačno da je zbog njihove odbrane – koju su iznosili po uputstvu Kurtija, jedno lice izvršilo samoubistvo kako bi sačuvalo svoju čast. Dakle, sem svega toga, i eto par pokušaja ubistava, Kurti je zaista jedan primjeran građanin”, objavio je Nikolić na Twitter-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.