Litvanija: Na meti  institucije, ruski hakeri preuzeli odgovornost

Napadi će se vjerovatno nastaviti

Litvanija: Na meti institucije, ruski hakeri preuzeli odgovornost

Litvanske državne i privatne institucije našle su se na udaru sajber napada i od danas su uskraćene za onlajn usluge, saopšteno je iz nacionalnog Centra za sajber bezbjednost te baltičke zemlje.

Ruska hakerska grupa Kilnet preuzela je danas odgovornost za sajber napad na Litvaniju, uz obrazloženje da je to odgovor na odluku vlasti u Vilnjusu da se blokira tranzit neke robe u Kalinjingrad, prenosi Rojters.

Portparol ruske hakerske grupe potvrdio je izvještaču Rojtersa da njegova organizacija stoji iza napada, a na pitanje da li je napad izveden kao čin odmazde zbog blokiranja tranzita robe do Kalinjingrada, portparol je kratko odgovorio - da, prenosi Euronews Srbija. 

"Veoma je vjerovatno da će se napadi sličnog ili većeg intenziteta nastaviti i narednih dana, posebno u sektoru saobraćaja, energetike i finansija", navodi se u saopštenju litvanskog Centra za sajber bezbjednost koje je objavilo ministarstvo odbrane te zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.