Univerzitetska tribina: Ukrajina – uzroci i posljedice
UCG

10. marta 2022. godine

Univerzitetska tribina: Ukrajina – uzroci i posljedice

Univerzitet Crne Gore organizuje javnu tribinu na temu „Ukrajina - uzroci i posljedice“, u četvrtak, 10. marta 2022. godine, u 12:00 časova, u prostorijama Rektorata UCG.

Na tribini će govoriti prof. dr Nebojša Vučinić, redovni profesor Pravnog fakulteta, Miodrag Lekić poslanik u Skupštini Crne Gore i dr Radenko Šćekić sa Istorijskog instituta Univerziteta Crne Gore.

Moderator tribine je Todor Lakić, sa Fakulteta političkih nauka.

"Tribina „Ukrajina – uzroci i posljedice“ biće podijeljena na tri panel diskusije. Prva diskusija je posvećena genezi rusko ukrajinskih odnosa, druga  postepenom kulminiranju krize od decembra 2021. godine do kraja februara 2022. godine i treća o implikaciji krize u rusko-ukrajinskim odnosima na položaj i politiku Evropske unije, NATO-a, država Balkana i Crne Gore.Ovo je treća javna tribina koja se organizuje u skladu sa najavljenim planom Univerziteta Crne Gore da najmanje jednom mjesečno tokom 2022. godine organizuje tribine na aktuelne teme od važnosti za Univerzitet i društvo u kojem djeluje." poručuje se u saopštenju UCG-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.