Filipović: Ko je suspendovao Ustav i dao Marku Milačiću da odlučuje o nacionalnoj bezbjednosti?
Slobodan Filipović, Foto: DPS

Filipović: Ko je suspendovao Ustav i dao Marku Milačiću da odlučuje o nacionalnoj bezbjednosti?

Informacija koja se pojavila danas u medijima, prema kojoj su navodno, Krivokapić, Injac, Joanikije i Marko Milačić odlučivali o putanji kretanja srpskih episkopa, korištenju vojnog helikoptera i detaljima akcije Uprave policije, ukoliko je tačna, jasno svjedoči da ustavni poredak u Crnoj Gori više ne postoji, Slobodan Filipović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Filipović navodi da je ovo pokazatelj da institucije u Crnoj Gori više ne funkcionišu već da su zaposjednute od strane pojedinaca koji nemaju nikakve nadležnosti u procesu odlučivanja.

"Dakle, suspendovan je Ustav, komandni lanac u sektoru bezbjednosti i neovlaštena lica komanduju bezbjednosnim sektorom čime je u potpunosti derogirana podjela vlasti kao jedan od ključnih ustavnih principa", naveo je Filipović.

Zbog svega navedenog iz DPS-a zahtijevaju odgovor na pitanje ko upravlja bezbjednosnim sektorom u Crnoj Gori, ko upravlja Upravom policije i Ministarstvom obrane, ko je dao dozvolu da Marko Milačić, poslanik u Skupštini Crne Gore, "laik kome je paljenje NATO zastave bio vrhunac intelektualnih i političkih kapaciteta, odlučuje o nacionalnoj bezbjednosti i komanduje policijskim akcijama".

"Takođe, po kom osnovu je o istim pitanjima odlučivalo svešteno lice Joanikije Mićović?", upitao je Filipović

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.