Sa patriotskog skupa u Nikšiću poručeno: CG da bude jedina partija za koju građani treba da glasaju
Anđela Ivanović, Foto: Mediabiro

Sa patriotskog skupa u Nikšiću poručeno: CG da bude jedina partija za koju građani treba da glasaju

Crna Gora mora da bude jedina partija za koju građani treba da glasaju, jer nije vrijeme za podjele i animozitete koji su nju kroz istoriju mnogo koštali, poručeno je, između ostalog sa patriotskog skupa koji je pod nazivom "Ujedinjeni za Nikšić“ organizovao Crnogorski pokret u zgradi Nikšićkog pozorišta.

"Nikšić nije i nikada neće biti grad koji gleda kako se gazi i ruši sve ono što je Nikšić bio kroz vjekove – simbol borbe za slobodu, antifašizam, čojstvo i junaštvo. Danas smo ovdje ne zbog bilo koje partije i pojedinca, danas smo ovdje da pošaljemo poruke zbog Crne Gore, zbog svojih predaka i zbog svojih potomaka. Danas ne govorim samo pred vama, govorim i pred vječnim sjenama heroja ovoga grada", kazao je Zoran Mugoša iz NVO Montenegro international.

Građanski Nikšić i građanska Crna Gora, kako je naveo Predrag Vušurović iz Foruma slobodnih građana "Luča“, ne mogu se ni osporiti ni izbrisati.

"Vara se svako ko misli da građanski Nikšić i građansku Crnu Goru može uhvatiti na spavanju. Budniji su nego ikad – i Nikšić i Crna Gora. Vjerujem da će biti i trezveniji, a za to se moramo pogledati u ogledalo. Građansko ustajanje u odbranu sekularnog, viševjerskog i višenacionalnog i antifašističkog karaktera naše države je neugasivo. I nije pravo nego obaveza“, poručio je Vušurović.

Nikšić na martovskim izborima, kako je dodao, ne bira samo za sebe, već za cijelu Crnu Goru.

"Zbog toga i jesu sve oči uprte u Nikšić. Nije pitanje koga, nego šta biramo“, istakao je Vušurović.

Predsjednica partije Crnogorska Anđela Ivanović je okupljenima kazala kako budućnost Crne Gore kao multietničke i proevropske države koja gaji zapadni sistem vrijednosti nije zagarantovana. Ipak, kako je poručila, ona vjeruje u Nikšić.

"Vjerujem i u ujedinjene Crvene i Zelene Crnogorce koji će imati pomoć drugih naroda, protiv onih crnih crnogoraca koji sebe, hvala Bogu, danas drugačije nazivaju“, zaključila je Ivanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.