Babaić: Pripravnička Vlada odmah pala na ispitu
Onur Babaić

Babaić: Pripravnička Vlada odmah pala na ispitu

Uprkos činjenici da je Vlada izabrana u petak poslije podne, premijer i njeni članovi već su, za samo dva dana, uspjeli da iznenade crnogorsku javnost. Nažalost, negativno, navodi Onur Babaić, član Glavnog odbora partije Socijaldemokrata.

"Ako se nekom veoma naivnom građaninu učinio iskrenim i korisnim poziv ministarke zdravlja da se nose maske i poštuju mjere, vrlo brzo se mogao uvjeriti u to koliko je on zapravo bio licemjeran i neiskren. Istog dana je premijer sa ministrima na ručku prekršio sve mjere za sprječavanje širenja COVID-a. Ministarka zdravlja je, istovremeno, konačno odlučila da nosi masku, što je demonstrirala na diplomatskom bazaru. Nažalost, nosila je nepravilno. I tu je ministarka stala pred kameru i dala izjavu medijima, govoreći o teškoj i neočekivanoj situaciji uzrokovanoj “pandemijom COVID virusa”. Jedan ministar možda i ne mora, ali bi jedan doktor specijalista pulmolog morao znati da COVID-19 nije virus, već bolest koju uzrokuje novi koronavirus SARS-CoV2. Nadamo se, iskreno, da će ministarka danas pauzirati sa pojavljivanjem u medijima, jer je za utorak najavila nove mjere. A ovo do sad je, i za laičku javnost, previše", kaže Babaić.

Dodaje i da nije ministarka zdravlja jedini biser nove Vlade.

"Objavljujući zajedničku fotografiju nakon izbora, novi ministar vanjskih poslova izjavio je na Twitter-u da je ponosan što je dio “prve demokratske Vlade Crne Gore”. To što čovjek već deset godina radi u Vladi i što je na mjesto ministra došao sa pozicije direktora direkcije u istom tom ministarstvu, nije važno. Principijelno, nema šta.

Još jedan od novoizabranih ministara je na zanimljiv način započeo svoju ekspertsku misiju, pa je tako na njegovom Twitter nalogu pogrešno napisano ime države u kojoj je izabran za ministra (Republika Crna Gora). Nije, kaže, ministar bio informisan o tome da mu je napravljen Twitter nalog i šta je napisano. A kako će tek biti informisan o radu Uprave policije ako je vrate pod ingerencije MUP-a, kad u prva dva radna dana nije stigao da proprati šta mu piše na njegovom Twitter nalogu?

Na kraju je potpredsjednik Vlade, politikolog po struci, zadužen za sektor bezbjednosti, dao intervju čija je tema bila ekonomija. Očigledno je postao ljubomoran na ekspertsku širinu ministarke Bratić. Jedino je samoreklamerski “Eliot Nes” zaboravio da kaže ko mu je nudio mito od 21 milion eura i zašto to nije prijavio nadležnim organima čime se, sviđalo se to njemu ili ne, doveo u ulogu nekoga ko prikriva krivično djelo", saopštio je Babaić.

Dodaje da "kao što reče premijer Krivokapić povodom grešaka u ekspozeu, “ko radi, taj i griješi”".

"S obzirom da su bez rada, za dva neradna dana počeli sa ovoliko grešaka, pitamo se šta nas tek čeka kad počnu “ozbiljno” da rade. Ono što se sada već može vidjeti – pripravnička Vlada pada na svim ispitima", zaključio je Babaić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.