Tražio od djece testamentom da ga na onaj svijet isprate veselo uz hit Zorice Brunclik
Foto: Pixabay

Vesela daća

Tražio od djece testamentom da ga na onaj svijet isprate veselo uz hit Zorice Brunclik

Vremešni stanovnik hrvatskog mjesta Strizivojne I.J, testamentom je tražio od svoje troje djece da ga na onaj svijet isprate veselo, uz živu muziku i hitove narodnjaka, s tim da prvo mora da ude izveden stari hit Zorice Brunclik - "Otkopčano jeleče".

Iako je među njegovim nasljednicima bilo negodovanja da se na takav način oproste od oca i službeno im je ukazano na želju pokojnika. Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vrijeme pandemije korona virusa i strogih mjera, koje su uključivale i oproštaj od pokojnika samo uz najužu porodicu.

Kako piše Glas Slavonije, Strizivojčanin je tada sahranjen na mjesnom groblju prema važećim pravilima, a vesela daća održana je naknadno, u Đakovu, u poznatom restoranu. Prema želji pokojnika, uz porodicu, rodbinu i prijatelje, na daću su došli i svirači čija je obaveza bila da izvedu deset narodnjačkih pjesama koje je pokojnik volio, a što su oni i učinili.

Tokom neobične daće prošetao je i službenik koji je morao da se uvjeri održava li se oproštaj kakav je pokojnik testamentom zatražio. Greške nije bilo - svirači, narodnjaci i dobro raspoloženje bili su tu, piše Glas Slavonije.

Mještani Strizivojna za svog preminuloga mještanina imaju samo lijepe rječi - bio je dobar čovjek i dobar domaćin koji je svakoga dobro ugostio pićem. Radio je u Njemačkoj i tamo zaradio penziju.

"On je radio, radio, radio. Bio je vrlo korektan, dobar čovjek", kaže jedan Strizivojčanin.

Inače, ovo nije prvi, ovako bizarni skup na daći.

Kako piše Glas Slavonije prije petnaestak godina sugrađanka je još za života sama priredila sopstvenu daću koju je organizovala do zadnjeg detalja prema sopstvenom ukusu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.