Biblios će promovisati čitanje i podsticati pismenost
Foto: Lejla Nišić

Udruženje profesora crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti – „Biblios“

Biblios će promovisati čitanje i podsticati pismenost

Udruženje profesora crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti – „Biblios“ održalo je danas u OŠ „Risto Ratković“ u Bijelom Polju okrugli sto na temu „Uloga i položaj predmeta Crnogorski – srpski, bosanski, hrvatski jezik i knjževnost u obrazovnom sistemu“.

Sastanku je prisustvovalo 24 profesora iz bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola kojim je rukovodila Milena Kuč, profesorica u OŠ „Risto Ratković“ i članica Upravnog  odbora „Biblios“.

Tokom sastanka razgovaralo se o pitanjima struke i savremenim izazovima u nastavi ovog predmeta, a to su upotreba savremenih metoda i oblika rada, razvoj informacione i medijske pismenosti, problem čitanja u 21. vijeku, unapređenje rada Udruženja, kako Udruženje može unaprediti profesionalni razvoj nastavnika, koja takmičenja može organizovati i sl.

Učesnici okruglog stola su na konretan način iznijeli predloge i mišljenja u vezi sa svim tačkama dnevnog reda.

Okrugli sto Udruženja „Biblios“ održan je uz podršku Dragana Markovića, predsjednika udruženja  „Biblios“ i direktora u OŠ „Risto Ratković“ , Sreta Pavićevića.

Biblios će promovisati čitanje i podsticati pismenost

Udruženje profesora crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti „Biblios“, osnovano 26. juna 2019. godine, planiralo je brojne aktivnosti iz oblasti obrazovanja.

Jedan od glavnih ciljeva Udruženja je afirmisanje predmeta crnogorski- srpski, hrvatski, bosanski jez. i knjiž. u obrazovnom sistemu i društvu uopšte.

Kontinuiranim usavršavanjem, organizovanjem konferencija, okruglih stolova, seminara, takmičenja, manifestacija, realizovanjem projekata, savjetovanja  i drugih aktivnosti, oni će se baviti pitanjima struke i razvijanjem učeničkih sposobnosti.

Promovisaće čitanje i podsticati darovite učenike i nastojati da utiču na poboljšanje čitalačke pismenosti crnogorskih učenika.

Udruženje je potpisalo i Memorandum o saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Zavodom za školstvo pa će moći da računa i na podršku ključnih prosvjetnih institucija. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.