Oluja Petra prijeti SAD: 200 miliona Amerikanaca očekuju novi ledeni talas
Foto: Tanjug/AP

Oluja Petra prijeti SAD: 200 miliona Amerikanaca očekuju novi ledeni talas

Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru velike oluje, koja će sa sobom donijeti obilne sniježne i kišne padavine, ali i led koji bi mogao da izazove velike probleme, javlja Ju-Es-Ej tudej.

Zimska oluja Petra pogodiće 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od rijeke Misisipi, dodaje list pozivajući se na prognozu AkjuVedera.

Meteorolog AkjuVedera Eliot Abrams rekao je da će širom zemlje biti snijega, leda, susnježice i poplava, a da će "realan osjećaj" biti "užasan".

Oluja je u ponedjeljak donijela velike sniježne padavine u Arizonu, Kolorado i Novi Meksiko, dok su u utorak susnjezica i ledena kiša pogodili dijelove Arkanzasa.

U upozorenju AkjuVedera navodi se da bi nekoliko centimetara snijega moglo da napada u Kanzas Sitiju u Misuariju, Omahi u Nebraski, De Mojnu u Ajovi, kao i u gradovima Mineapolisu i Dulutu u Minesoti.

Posebnu opasnost će, kako se navodi, predstavljati ledene kiše i led u Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, kao i na planinama u Zapadnoj Virdžiniiji, Virdžiniji i Sjevernoj Karolini.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.