Sukob demobilisanih boraca sa policijom na ulicama Sarajeva(VIDEO)
Foto: Screenshot

Povrijeđeno sedam policajaca, i preko 30 boraca

Sukob demobilisanih boraca sa policijom na ulicama Sarajeva(VIDEO)

Nekoliko stotina demobilisanih boraca koji protestuju u Sarajevu ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, sukobili su se danas s policijom.

Do incidenta je došlo pošto su učesnici protesta blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu, a tom prilikom je, prema još nepotvrđenim informacijama, povrijeđeno 30 bivših boraca, prenosi Klix.ba.

U policiji su rekli da su upotrebili silu i suzavac jer su pojedini borci imali metalne šipke. 

Anadolija javlja da je najmanje sedam policijskih službenika povrijeđeno je  tokom današnjeg okupljanja demobilisanih boraca u sarajevskoj ulici Obala Kulina bana.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je da je u sukobu boraca i policije povrijeđeno najmanje sedam policijskih službenika, kao i da su dvojica demobilisanih boraca lišeni slobode.

Dežurni u operativnom centru nije imao informacije o tome da li je riječ o težim povredama, no naglasio je kako je povrijeđenim policajcima ukazana medicinska pomoć.

Pojedinim borcima je od suzavca pozlilo, pa su zatražili ljekarsku pomoć.

2018090523222062536946955Web

Foto:AA

Demobilisani borci sa područja Federacije BiH počeli su danas proteste pred Parlamentom tog entiteta BiH, zahtijevajući da se zakaže hitna sjednica oba Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

Borci su najavili da će ispred zgrade parlamenta ostati sve dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Prvobitno je bila blokirana saobraćajnica pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, da bi borci potom krenuli u šetnju drugom stranom Miljacke i blokirali Obalu Kulina bana, gdje je došlo do incidenta između demobilisanih boraca i policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.