Radulović: Ako ne uvedemo komunalni red kraljica Mediterana i dalje će osvitati uz neprimjerene zvuke

Radulović: Ako ne uvedemo komunalni red kraljica Mediterana i dalje će osvitati uz neprimjerene zvuke

Krajnje je vrijeme da se ovakvom ponašanju stane na kraj.Da se preduzmu zakonske mjere i konačno uvede komunalni red u kasnim noćnim (ranim jutarnjim!) satima, u našoj `prijestonici turizma` i finalistkinjinji za prijestonicu kulture, dodaje ona.

“Dok se hvalimo brojem turista u Budvi, kao da se trudimo da ponesu što ružnije utiske. Upravo sinoć, ili bolje reći jutros – do pisanja ovih redova u 4 sata ujutru, naš grad je zvučao ne kao diskoteka na otvorenom, već kao, po atmosferi, najjeftinija kafana, sa upravo takvom muzikom”, kazala je Sandra Radulović, kandidatkinja za odbornicu liste Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i Građani.

Pa i da je, kaže, najrafiniranija…zar je vrijeme?

“Ali je zato krajnje vrijeme da se ovakvom ponašanju stane na kraj. Da se preduzmu zakonske mjere i konačno uvede komunalni red u kasnim noćnim (ranim jutarnjim!) satima, u našoj “prijestonici turizma ” i finalistkinjinji za prijestonicu kulture”, dodaje ona.

Uzalud su, kaže, bili napori dvočlane “grupe” pripadnika bezbjednosti da obuzdaju i utišaju mlade i muziku na “Medicinijadi” u sred “Slovenske plaže”. 

Trajalo je dok im “ne vide leđa”. “Medicinijada…budući doktori”.. s ironijom, ali i s pravom je prokomentarisao jedan od njih”, ističe Radulović.

Ali, smatra ona, ni mladi nisu krivi.

“Došli su da se provedu, da se opuste, da proslave, i razumljivo je da im treba oduška. Dozvoljeno im je da to bude na otvorenom, i to tako traje godinama. Nedostak adekvatnih zatvorenih prostora za ovakve i slične svrhe, zvučno izolovanih da ne remete ili, s obzirom na “sitne sate”, terorišu građane i turiste, problem je koji se hitno mora riješiti, u korist svih, kako bi jedni mogli mirno spavati, a drugi, bez opravdanih obilazaka i opomena službe bezbjednosti, mirno uživati”, ističe ona.

Ako to, kako dodaje, promptno ne uradimo i ne uvedemo komunalni red koji se mora striktno poštovati i, u protivnom, rigorozno kažnjavati, kraljica Mediterana će i dalje osvitati uz neprimjerene zvuke, koji samo mogu štetiti turističkom ugledu, koji moramo gajiti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.