Studenti koji su počeli studije prije Bolonje da završe pod starim uslovima
Ilustracija

Predložene izmjene Zakona o visokom obrazovanju

Studenti koji su počeli studije prije Bolonje da završe pod starim uslovima

Studenti koji su počeli studije prema nastavnom planu i programu koji je važio prije početka primjene Bolonjske deklaracije moći će pod istim uslovima da ih završe, odnosno do kraja studijske 2018/19 godine.

To je predviđeno izmjenama Zakona o visokom obrazovanju koje su predložili poslanici vladajuće koalicije.

"Ovo rješenje će omogućiti studentima da završe započeto obrazovanje i izbjegnu poteškoće u slučaju prelaska na važeći obrazovni sistem, usklađen sa principima Bolonjske deklaracije", kaže se u obrazloženju, koje prenosi agencija MINA.

Prema predloženom zakonu, rok za završetak obrazovanja za studente koji su počeli studije prije početka Bolonjske deklaracije i koji imaju pravo da završe studije prema nastavnom planu i programu koji je važio u vrijeme upisa u prvu godinu je kraj studijske 2018/2019 godine.

Predlog zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju su inicirali Andrija Popović, Branka Tanasijević, Aleksandra Vuković, Radule Novović, Bogdan Fatić, Ervin Ibrahimović i Adrijan Vuksanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.