Bjeguncu iz bjelopoljskog zatvora presuda za šverc, pa izručenje Crnoj Gori

Uhapšen u Njemačkoj

Bjeguncu iz bjelopoljskog zatvora presuda za šverc, pa izručenje Crnoj Gori

Ivan Vujović (31), iz Podgorice, uskoro će po odluci Ministarstva pravde Njemačke biti izručen Crnoj Gori, gdje je zbog krivičnih djela teškog ubistva i bjekstva iz zatvora osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 17,5 godina zatvora.

Njemačke vlasti već su donijele odluku o njegovoj ekstradiciji Crnoj Gori, ali se čeka presuda nadležnog suda u Njemačkoj koja treba da mu se izrekne zbog šverca više od šest kilograma heroina, pišu Večernje novosti.

Vujović je 24. decembra 2015. pobjegao iz zatvora u Bijelom Polju, sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 14 godina zatvora, zbog ubistva Radomira Savovića u Podgorici 2008. Vujović je ubio Savovića kako bi mu se osvetio jer ga je ovaj nekoliko mjeseci ranije pretukao u lokalu "Stara Crna Gora" u Budvi. Vujović je ugledao Savovića u Podgorici i napravio mu sačekušu. Otrčao je za njim i pucao mu u glavu. Savović je na mjestu ostao mrtav.

Posle incidenata u zatvoru u Spužu, po kazni je prebačen u bjelopoljski zatvor, odakle je na spektakularan način uspio da pobjegne.

19presuda620x0

Vujović, foto:Facebook

Ubrzo je za njim raspisana međunarodna potjernica. Nedugo potom, snimile su ga kamere sa više objekata u Beogradu, gdje je u poslednjem trenutku izbjegao hapšenje, posle čega je promijenio adresu skrivanja u srpskoj prijestonici, podsjećaju Novosti.

Osnovni sud u Bijelom Polju u međuvremenu je Vujoviću za ubistvo i bjekstvo iz zatvora izrekao kaznu od 17 i po godina zatvora, a u Beogradu ga tek očekuje suđenje za pokušaj ubistva Bulatovića.

U avgustu 2016. u "Đura baru" u Beogradu Ivan Vujović teško je ranio Darka Bulatovića (29), sina direktora fudbalske Superlige Srbije Vladimira Bulatovića. Potom je pobjegao u Njemačku, gdje je uhapšen početkom novembra iste godine u gradu Kleve sa falsifikovanim hrvatskim pasošem na ime Vinko Bilić. U njegovom automobilu policija je pronašla šest kilograma i 120 grama heroina.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.