Miličković podnio krivičnu prijavu zbog konvencije Đukanovića u Nikšiću
Vasilije Miličković

Miličković podnio krivičnu prijavu zbog konvencije Đukanovića u Nikšiću

Izborni štab predsjedničkog kandidata Vasilja Miličkovića podnio je danas krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv sedam NN lica zbog toga što su prilikom održavanja predsjedničke konvencije predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića u Nikšiću zloupotrijebili položaj, objekte i druga sredstva u svrhu kampanje.

Miličković je krivičnu prijavu podnio protiv NN lica pojašnjavajući da se radi o licima poznatim kao Milo Đukanović, Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković,Damir Šehović, Zorica Kovačević, Predrag Bošković, Ivan Brajović i Milutin Simović.

Oni su, kako se navodi u prijavi,  "prilikom održavanja predsjedničke konvencije predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića, svjesni svog djela čije su izvršenje htjeli i svjesni da je njihovo djelo zabranjeno na štetu Države Crne Gore, zloupotrijebili objekte, finansijska sredstva, vozila, tehnička sredstva, gorivo, mazivo, dnevnice vozača i obezbjeđenja i drugu državnu imovinu u svrhu kampanje čime su počinili krivična djela iz člana 193a Krivičnog zakonika Crne Gore i 416 Krivičnog zakonika Crne Gore te člana 22 Zakona o izboru predsjednika Crne Gore".

Prijavljena lica su, navodi Miličković u prijavi, na konvenciju Đukanovića sa "očiglednom namjerom svjesni da troše  novac građana Crne Gore i državne resurse-materijalnu imovinu i na kraju angažujući zaposlene iz državne uprave, a sve iskorišćavanjem svog službenog položaja, iako su svjesni da usljed toga nastupa teža povreda prava i imovinska šteta Državi Crnoj Gori pristupili konvenciji  korišćenjem svih njima dostupnih državnih resursa čime su nanijeli štetu koja prealazi iznos od 30.000,00 €".

Od dokaza je priložen snimak predsjedničke konvencije predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića od 28. marta te predloženo da SDT u Podgorici, kao nadležni, pokrene krivični postupak protiv svih prijavljenih lica i drugih NN lica Opštinskih funkcionera na čelu sa gradonačelnikom Veselinom Grbovićem.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.