Putin poziva međunarodnu zajednicu na konsolidaciju u borbi sa terorizmom
Vladimir Putin

Rusija

Putin poziva međunarodnu zajednicu na konsolidaciju u borbi sa terorizmom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas da je Rusija spremna na saradnju sa međunarodnom zajednicom u borbi protiv terorizma, ekstremizma i neonacizma, i pozvao međunarodnu zajednicu na konsolidaciju u toj borbi.

"Danas nas život tjera da povećavamo naš odbrambeni potencijal, ali za efikasnu borbu sa terorizmom, ekstremizmom, neonacizmom, drugim prijetnjama, neophodna je konsolidacija cijele međunarodne zajednice. Mi smo otvoreni za takvu saradnju", rekao je Putin na tradicionalnoj vojnoj paradi na Crvenom trgu, povodom Dana pobjede nad fašizmom, prenosi Beta.

Putin je poručio da će Rusija "uvijek biti na strani mira, sa onima koji biraju put ravnopravne saradnje, koji odbacuje ratove koji se kose sa smislom života i suštine čovjeka".

"Pouke onoga što se dogodilo tjeraju nas da budemo oprezni, oružane snage Rusije spremne su da se suprotstave svakom napadu", rekao je ruski predsjednik.

Po njegovim riječima, obaveza sadašnje generacije je da se narednim generacijama obezbijedi mir i stabilnost na planeti.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.