Djelovi Univerziteta u Amsterdamu zatvoreni zbog blokade demonstranata
(Foto: Beta/AP/Oded Balilty)

Djelovi Univerziteta u Amsterdamu zatvoreni zbog blokade demonstranata

Univerzitet u Amsterdamu saopštio je da će neki njegovi djelovi danas biti zatvoreni zbog blokada demonstranata koji pružaju podršku Palestincima u sukobu sa Izraelom.

Učesnici protesta su tokom noći zauzeli dio Univerziteta, dan posle sukoba policije sa studentima, javlja Rojters.

Policija je saopštila da Univerzitet nije zatražio intervenciju radi prekida protesta, za razliku od ponedjeljka uveče, kada su nasilno uklonjeni šatori demonstranata.

Univerzitet je naveo kako bi želio da se dođe do rješenja sa studentima koji protestuju, uz tvrdnju da je zbog demonstracija došlo do “značajnog oštećenja” zgrada.

Holandska policija je intervensila 7.maja kako bi okončala propalestinski protest na Univerzitetu u Amsterdamu, pri čemu je uhapšeno 125 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.