Serena ponovo prva, Danka zadržala 68.mjesto
Serena Vilijams

Serena ponovo prva, Danka zadržala 68.mjesto

Amerikanka Serena Vilijams vratila se na prvo mjesto na listi, pošto je u subotu osvojila Otvoreno prvenstvo Australije, rekordnu 23. grend slem titulu.

Vilijams sada ima 7.780 bodova, a iza nje je Andželik Kerber iz Njemačke sa 7.115.

Čehinja Karolina Pliškova popela se za dva mjesta, na treće, što je njen najbolji plasman u karijeri, a Dominika Cibulkova napredovala je za jedno mjesto, do petog. Poljakinja Agnješka Radvanska pala je za tri mjesta, na šesto, dok je Ruskinja Svetlana Kuznjecova napredovala za dvije pozicije, do osme.

Najbolja crnogorska teniserka, Danka Kovinić  koja je nastup na Australijan openu završila u drugom kolu, zadržala je 68. poziciju, koju je držala i prošle nedjelje.

WTA:

1. Serena Vilijams (SAD) 7.780
2. Andželik Kerber (Njemačka) 7.115
3. Karolina Pliškova (Češka) 5.270
4. Simona Halep (Rumunija) 5.073
5. Dominika Cibulkova (Slovačka) 4.985
6. Agnješka Radvanska (Poljska) 4.915
7. Garbinje Mugurusa (Španija) 4.720
8. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3.915
9. Medison Kiz (SAD) 3.897
10. Džoana Konta (SAD) 3.705

-----------------------------------------

68.Danka Kovinić (Crna Gora) 885

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.