Maska od meda i cimeta uklanja akne i ožiljke s lica
Ilustracija

Napravi sama

Maska od meda i cimeta uklanja akne i ožiljke s lica

Za pripremu ove maske su vam potrebna samo dva sastojka koja sigurno imate u kuhinji: med i cimet.

Ovaj preparat će vam pomoći da eliminišete akne i ožiljke od bubuljica s lica. Pored toga što je veoma efikasna, ova maska se brzo priprema od sastojaka koje uvijek imate u kući. 

Pomiješajte jednu kašiku meda i jednu kašiku cimeta, pa smjesu nanesite na problematična područja. Držite tako 20-25 minuta pa isperite. Ako je nanosite na cijelo lice, držite je desetak minuta. 

Smjesu možete čuvati u frižideru 4-5 dana, a zatim napravite novi preparat. 

Ova maska se ne preporučuje osobama koje pate od rozacee, kuperoze i drugih vaskularnih oboljenja na koži, jer med širi krvne sudove. U tim slčajevima, umjesto meda možete koristiti bijelu ili zelenu glinu. Dodajte je u istoj razmjeri kao i cimet i malo razblažite vodom. 

Prije upotrebe prirodnih preparata obavezno konsultujte dermatologa ili svog ljekara.

Superžena

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.