Koliko je micelarna voda dobra za lice?
Ilustracija

Saznajte

Koliko je micelarna voda dobra za lice?

Jedan od najvećih hitova među modnim svijetom, u poslednje vrijeme je micelarna voda. Otkrijte da li su njena blagotvorna dejstva kada je u pitanju skidanje šminke i čišćenje lica o kojima se priča, mit ili istina?

Micelarna voda je odjednom postala veliki trend u cijelom svijetu. Prvi put je upotrijebljena u Francuskoj, a radi se o vodi koje nije za ispiranje, ne sadrži sapune, a sadrži micelarne molekule. Može da posluži kao fantastično sredstvo za skidanje šminke koje njeguje i hrani kožu.

Šta su micelarni molekuli?

Micelarna voda je već godinama prva na listi metoda za skidanje šminke među manekenkama i top modelima kojima je potrebno učinkovito sredstvo za skidanje šminke koje ujedno i njeguje kožu. Micelarne molekule su sagrađene od masnih kisjelina koje se dobijaju iz prirodnih šećera, a kad ovu vodu stavite na pamuk, ovi molekuli se aktiviraju štiteći kožu od svih štetnih uticaja i zagađenja. Ono što je sjajno kad je ova vode u pitanju jeste činjenica da kad lice očistite sa njom nije potrebno nikakvo ispiranje i umivanje običnom vodom što štedi vrijeme, a pogodna je za svaku kožu čak i za onu najosjetljiviju.

Ko može da koristi micelarnu vodu

Iako se prporučuje za sve tipove kože oni sa masnijom kožom možda će steći utisak da im lice nije temeljno očišćeno, ali svi ostali mogu da je koriste redovno posebno u noćima kad ste preumorni da bi stajali u kupatilu i čistili lice sa mlijekom, tonikom, pa na kraju vodom.

Micelarnu otopinu možete kupiti u svim drogerijama i apotekama.

Izvor: Žena sam ja

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.