Zbog žvake ne može da otvori usta više od jednog centimetra
Ilustracija

Istrošena vilica

Zbog žvake ne može da otvori usta više od jednog centimetra

Često se vode rasprave da li je žvakaća guma opasna po naše zube i vilicu. Kada je u pitanju Kler Embleton iz Liverpula, tu dileme nema.

Ova Britanka je žvakala žvakaću gumu bez šećera u prosjeku sedam sati dnevno, a sada zbog žvakanja mora na operaciju zbog istrošene vilice. 

Zbog žvakaće gume ova majka četvoro djece danas ne može da otvori usta više od jednog centimetra pa je sada čeka operacija u kojoj će joj kosti vilice zamijeniti metalnim pločicama, prenosi Fokus.ba.

"Kada su mi doktori rekli da mi se od žvakanja žvake izlizala vilica i da ću zbog toga morati na operaciju – ostala sam šokirana. Uvijek sam mislila da je žvakaća guma zdrava pa sam je žvakala nakon jela, a kupovala sam samo one bez šećera. Nikad nisam mislila da bi ta bezopasna i zdrava navika mogla nanijeti toliku štetu," rekla je ova 38-godišnjakinja. 

Prije dvije godine osjetila je kako joj je “preskočila” vilica, a prije godinu dana počeli su pravi problemi. Dok je žvakala omiljenu žvaku, vilica joj se jednostavno blokirala i nije mogla više da otvori usta. 

Doktori su joj dijagnostikovali poremećaj viličnog zgloba koji je dobila zbog prekomjernog žvakanja žvakaće gume. 

"Rekli su da sam preforsirala mišiće vilice i da nisam smjela stalno da žvaćem žvaku jer između obroka vilici treba odmor, a ne žvakaća guma, " ispričala je Kler Embleton.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.