Ispravite kosu na prirodan način
Ilustracija

Zaboravite na peglu

Ispravite kosu na prirodan način

Trajno peglanje kose hemikalijama, kao i redovno korišćenje pegle, oštećuje kosu, čini je slabom i lako lomljivom. Isti efekat ravne i sjajne kose možete da postignete i bez agresivnih tretmana, a sve potrebne namirnice možete da pronađete u kuhinji.

Votka 

Slavna manekenka Eva Hercigova koristi je za posvjetljivanje, ali votka je podjednako dobra i za ispravljanje kose. Dovoljno je da je pomiješate sa regeneratorom i da je nanesete na kosu. Niska PH vrijednost ispraviće kutikule i "ispeglaće" kosu. Međutim, ne preporučuje se da je koristite prečesto jer može da isuši kosu. 

Kokosovo ulje 

Ono je najadekvatnije za blago kovrdžavu kosu, a dovoljno je da ga nanesete na vlažnu kosu. Kosu zatim treba da raščešljate i osušite. 

Celer 

U blenderu pomiješajte jedan celer i dodajte malo vode. Dobijenu mješavinu stavite u bočicu s raspršivačem, nanesite na kosu i pustite da djeluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite šamponom. 

Banane i papaja 

Pomoću banane i papaje ispravićete kosu, nahranićete je i spriječićete kovrdžanje. Najbolje je da pomiješate jednu zrelu bananu, papaju i dvije kašičice meda i da to nanesete na kosu. Nakon što se kosa u potpunosti osuši, treba da je operete i osušite. 

 

Izvor:Stil.Kurir

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.