Šest grešaka koje sigurno pravite pri pranju kose
Ilustracija

Njega kose

Šest grešaka koje sigurno pravite pri pranju kose

Sve dame posebnu pažnju poklanjaju svojoj kosi, ali mnoge od njih nisu ni svjesne da prave velike greške tokom njenog pranja.

1. Perite je kad god poželite: Eksperti vjeruju da možete bez bojazni da je operete kad god osjetite potrebu za tim, ali je važno da uvijek koristite regenerator. Dok u vrijeme suvih zimskih dana možete da se provučete sa više dana neoprane kose, u toku ljeta to je nemoguća misija, i zato se bacite pod tuš kad god poželite, bez bojazni da ćete oštetiti kosu.

 

2. Ponekad preskočite šampon: Ako kosu perete svakodnevno, pokušajte da izbjegnete da je šamponirate, jer ćete time isušiti kožu glave, i vremenom oštetiti korijen kose.

 

3. Prejako trljate: Mokar korijen dlake je mnogo nježniji od suvog, zbog toga trljanje vlasi može bespovratno da vam uništi kosu. 

 

4. Pretopla voda: Vruća voda vam isušuje kožu i kosu. Zbog toga, pokušajte da se uvijek kupate u vodi hladnije do mlake temperature.

 

5. Koristite previše proizvoda: Dosta žena misli da je bolje iskoristiti sve što posjeduju i što se reklamira kao dobro, a nisu svjesni da kombinacija više proizvoda prije šteti nego koristi.

 

6. Sušite kosu peškirom: Bolje ostavite kosu da se osuši prirodno ukoliko ste u mogućnosti, jer ćete je trljanjem peškirom oštetiti.

(Dnevno.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.