Maska od senfa za brži rast kose
Ilustracija

Napravi sama

Maska od senfa za brži rast kose

Zdrava, jaka i sjajna kosa – san svake žene. Ali za postizanje tog sna treba uložiti puno napora, jer stres, loša ishrana, kao i urbano zagađenje vazduha nikako ne dobrinose dobrobiti vaše kose.

„Senf maska“ vam omogućava da riješite osnovni problem – masnu kosu učiniće manje masnom, a suvu kosu će intenzivno nahraniti, sem toga ova maska doprinosi jos većoj gustini kose i eliminiše njen gubitak.

Uzgred rečeno, orijentalne ljepotice za izgled svoje bujne kose zahvalne isključivo „senf maski“. A i naše bake i prabake za pranje nisu koristili sapun već senfov prah, dodajući njemu žumanca, med i jogurt.

Senf+šećer+jaja

Odlična maska za rast vaše kose. Promiješati dvije kašike suvog senfa sa vodom, dodati jedno žumance i dvije kašike šećera. Ovu masku možete koristiti i za suvu kosu, samo dodajte u nju jos dvije kašike maslinovog ulja. Smjesu nanijeti na kožu glave, umotajte običnom najlon folijom za domaćinstvo (ili stavite najlon kesu na glavu) i od gore peškir ili toplu maramu. Ostavite masku na 20-50 minuta i zatim isperite kosu čim osjetite peckanje i svrab. Na kosu nanesite balsam. Postupak se preporučuje 1-2 puta nedjeljno u mjesec dana, a onda po potrebi.

Senf+jogurt

Ova maska je aktuelna za suvu i oštecenu, farbanu kosu. Najpopularni recept: jedna kašika senfa u prahu sa dvije kašike jogurta, promiješati, dodati jednu kašiku tečnog meda i jednu kašiku bademovog ulja. Maska se nanosi na prljavu kosu na 30-40 minuta, poslije se ispira toplom vodom i šamponom.

Druga opcija: jedna kašika suve slačice pomiješati sa 0,5 šolje kefira, dodati jedno žumance i ostaviti na glavi 30 minuta. Ovu masku mozete koristiti svakodnevno, zato sto je koncentracija senfa u njoj mnogo manja nego u prethodnom receptu. Efikasno je i miješanje senfa sa kvascem. Pripremamo ovu masku ovako: jednu kašika suvog kvasca pomiješati sa dvije kašike toplog kefira, dodati jednu kašiku šećera i ostaviti smjesu na toplom mjestu dok kvasac ne nadodje. Poslije ovu smjesu pomiješajte sa medom ( jedna kašika) i suvim senfom (jedna kašika). Nanijeti na korijen dlake i ostaviti 1-2 sata.

Izvor: Kolektiv.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.