Evo kako da pravilno nanesete hidratantnu kremu za lice
Ilustracija

Jednostavna tehnika

Evo kako da pravilno nanesete hidratantnu kremu za lice

Ako mislite da je samo stavljanje losiona ili hidratante kreme za lice svakog jutra dovoljno da pravilno hidrira vašu kožu, niste u pravu.

Džoana Vargas koja brine o koži poznatih zvijezda kaže da kremu za lice treba primijeniti ovako: žustrim kružnim pokretima utrljajte kremu, prvo na obraze, a potom na druge dijelove lica.

Ova tehnika pomaže da se stimuliše cirkulacija i lakše dovedu hranljive materije do dehidrirane kože. Ona predlaže da kremu nanesete na vlažnu kožu, u roku od tri minuta od pranja lica, tako da koža brzo upije. Takođe, njena preporuka je da kremu koristite poslije seruma i prije kreme za sunčanje.

- Periodično nanošenje tokom dana takođe pomaže, ali najvažnije je nakon čišćenja. Takođe, zimi, koristite ovlaživač u spavaćoj sobi noću, da biste poboljšali hidrataciju vazduha, što omogućava kremi da više i lakše hidrira kožu i spriječi isušivanje, dodaje Elizabet Tanci, direktorka Vašingtonskog instituta za dermatološke laserske operacije. 

Važno je da se uvjerite da koristite najbolju hidratantnu kremu za vaš tip kože. Bez obzira na tip kože, redovno nanošenje dnevne kreme sa zaštitnim faktorom je od ključnog značaja za zaštitu kože od znakova starenja i štetnih UV zraka, prenosi Ženablic.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.