Vježbanjem protiv celulita
Ilustracija

Celulit nije povezan sa prekomjernom težinom

Vježbanjem protiv celulita

Ustaljeno mišljenje da je celulit u direktnoj vezi sa prekomjernom težinom, nauka odbacuje pružajući dokaze da na njegovu pojavu utiču prije svega geni, jer je „pomorandžina kora“ prisutna i kod mršavih žena.

Zbog mišljenja koje je prisutno već godinama da je sindrom „pomorandžine kore“ u nekoj vezi sa debljinom, mnoge žene započinju dijetu, prenosi Bi-Bi-Si.

„Najveći problem s dijetama jeste da se tijelo nauči na manje kalorija“, kaže osnivač lanca fitnes klubova u Berlinu Valeri Benstrem, piše agencija Fena.

„Nakon što žene prekinu dijetu i počnu da jedu normalno, dodatne kalorije se skladište kao masti“, objasnila je Benstremova koja savjetuje redovno vježbanje, posebno kada je žena na dijeti.

„Bez vježbanja smanjuje se količina i mišića i masnoća, a taj efekat mnogo povećava celulit, jer mišići daju tonus“, navela je Valeri Benstrem.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.