Trikovi da šminka ostane na mjestu tokom velikih vrućina!
Foto: Shutterstock

Savjeti

Trikovi da šminka ostane na mjestu tokom velikih vrućina!

Visoke temperature su nemilosrdne kada je u pitanju šminka. Ali, postoji nekoliko savjeta za sve dame koje ne mogu da je se odreknu ni tokom najvrelijih mjeseci.

Za početak, znajte da je vodootporna maskara najbolji izbor, jer se veoma rijetko topi. Što se tiče ruža, lako ga je nanijeti ponovo, ali najveći problem nastaje kod tena.

Koje proizvode i koliko ih staviti?

Kada nanosite puder, razmišljajte o njemu kao o laku za nokte - mnogo je bolje staviti nekoliko tankih slojeva, nego jedan debeli. Izgleda mnogo urednije, a i postojanije je. Lice uvijek dobro hidirajte, pa tek onda stavite tanak sloj dugotrajnog pudera.

Za završni korak je bolje da se odlučite za puder u kamenu, nego za onaj u prahu. Često se desi da praha stavimo i previše, a to čini da ten izgleda brašnjavo i teško.

Takođe, sve proizvode stavljajte četkama, a na samom kraju preko T zone (čelo, nos, brada) stavite još jedan sloj pudera u kamenu, da se osigurate.

Tokom velikih vrućina potrebno je da s vremena na vrijeme kontrolišete kako se situacija odvija, odnosno da li je šminka počela da se razliva. Ako ste sve uradili u početku kako treba, neophodne korekcije će biti minimalne.

Izvor: Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.