Priroda šalje srca (FOTO)
Mangrova, Nova Kaledonija

Neobična ostrva

Priroda šalje srca (FOTO)

Malo što može zadiviti kao priroda. Ovo su neka od najzanimljivijih ostrva na svijetu, a zajedničko im je to što su u obliku srca...

Jezero Gutjerez nalazi se usred nacionalnog parka Nahuel Huapi u Argentini i u potpunosti je okruženom planinama. Popularno je zbog ribolova, trčanja i drugih sportskih aktivnosti, ali je najpoznatije po ostrvu koje se nalazi na sredini jezera i koje je, ako ga se gleda s istočne strane, u obliku srca.

U šuma Mangrova, u Novoj Kladeoniji nalazi se močvara, koja je savršenog srcolikog oblika. Nekada je to područje bilo poznato po uglju, a danas se u okolini šume uzgaja kafa.

Smješteno samo hiljadu kilometara od Sjevernog pola, na norveškom ostrvu Spitzbergen nalazi se jezero Borebukta, koje nazivaju bazenom ljubavi. Jezero je nastalo nakon otapanja lednika koji su pokrivali to područje. Danas je jezero dubine od 27 do 36 metara.

Lindos, Grčka (Foto: Wikipedia)Lindos, Grčka (Foto: Wikipedia)

Vetland je močvarno područje na sjeveru Tajvana i dom je za preko 200 različitih vrsta ptica. Poznato je po svojoj bioraznolikosti, jezerima i močvarama. U samom srcu parka nalazi se potok koji, ako ga se gleda iz vazduha, čini savršenu vizuru srca.

Ostrvo Tavura nalazi se usred južnopacifičkog mora i dom je malom, ali luksuznom resortu. Ostrvo može odjednom primiti samo 36 gostiju, a minimum boravka je nedjelju dana.

Vitsandej je jedan od najljepših koralnih grebena na svijetu. Njegova ljepota najbolje se vidi iz vazduha. Otkriven je sasvim slučajno kada je 1975. jedan pilot zabilježio koordinate područja.

Gutjerez, Argentina (Foto: lovethesepics.com)Gutjerez, Argentina (Foto: lovethesepics.com)

Jezero Eros u Indiji mogu vidjeti samo oni koji krenu u odmaralište "Chembra peak".

Jama Hampi u Indiji nalazi se blizu grada Hampi. Za razliku od ostalih jama na svijetu, nastala je potpuno prirodnim djelovanjem rijeke. Očito je da je srcoliki oblik jame nastao u sasvim slučajno, ali ipak je predivan pogled iz vazduha.

Jezero Šangrila u Pakistanu najviše posjećuju mladi parovi. Tu se nalazi luksuzno odmaralište.

Izvor: Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.