Crna Gora i Hrvatska s najmanjim padom broja ruskih turista
Ilustracija

Podaci Roštata

Crna Gora i Hrvatska s najmanjim padom broja ruskih turista

Crna Gora i Hrvatska evidentirale su u prvom kvartalu ove godine najmanji pad broja turista iz Rusije.

Turistički priliv, odnosno putovanja Rusa u inostranstvo, smanjio se u prvom kvartalu 40 odsto, pokazuju podaci Roštata. 

Najmanje gubitaka evidentirale su Crna Gora osam odsto i Hrvatska samo tri odsto. 

Španija, Italija i Grčka, zemlje koje su tradicionalno popularne kod ruskih turista, izgubile su 41 odsto, 31 odsto i 29 odsto od ruskog turističkog priliva, navodi se na portalu Rosturizma. 

Tursku je ove godine posJetilo za trećinu manje ruskih turista, a Egipat je primio četvrtinu manje Rusa. Kipar je za sada izgubio deset odsto turista iz Rusije. 

Druge evropske države, Austrija, Njemačka, Francuska i Češka, izgubile su od 30 do 50 odsto ruskih turista, prenosi b92. 

Stručnjaci povezuju smanjenje potražnje prije svega s rastom kursa dolara i eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.