Turci blokirali Fejsbuk, Tviter i Jutjub
Zbog ove fotografije blokirale sve društvene mreže u Turskoj

Zbog slike poginulog tužioca

Turci blokirali Fejsbuk, Tviter i Jutjub

Vlasti u Turskoj blokirale su pristup internet sajtovima Fejsbuk, Tviter i Jutjub zbog objavljivanja fotografije na kojoj ljevičarski ekstremisti drže kao taoca tužioca Mehmeta Selima Kiraza.

Kako navodi turski list Hurijet, a prenosi ''Sputnjik'', zabrana pristupu Fejsbuku je ubrzo sklonjena, pošto je dogovoreno da se obriše fotografija Kiraza, dok su Tviter i Jutjub i dalje blokirani.

Pored ovih sajtova, Hurijet navodi da je blokirano još 166 stranica.

Podsjećamo, prošle nedelje dvojica pripadnika ljevičarske grupe držali su kao taoca Kiraza, a prilikom akcije oslobađanja ubijena su oba napadača. U operaciji policije je, međutim, ranjen i tužilac, koji je podlegao ranama.

Kiraz istražuje ubistvo 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine posle 269 provedenih dana u komi zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom ljeta 2013. godine, prenose Novosti.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.