Samsung uvodi servis Samsung pej

Od ljeta

Samsung uvodi servis Samsung pej

Južnokorejski elektronski gigant Samsung će ovog ljeta lansirati Samsung pej, servis za mobilno plaćanje.

Servis će biti dostupan na više prodajnih mjesta u odnosu na konkurentsku ponudu, prenosi B92.

Samsung pej omogućava korisnicima da pređu na bezbjedna mobilna plaćanja na gotovo svim prodajnim mjestima, navedeno je u saopštenju Samsunga.

Do danas, trgovci koji koriste konvencionalne terminale za kartice sa magnetnom trakom rijetko su prihvatali mobilno plaćanje.

S opcijom Samsung pej, korisnici sada mogu da koriste svoje mobilne uređaje za plaćanje na postojećim prodajnim terminalima.

Kako bi se to postiglo, Samsung koristi NFC i novu sopstvenu tehnologiju MST (magnetski bezbjedan prenos) kako bi mobilna plaćanja bila pristupačnija trgovcima i kupcima.

Samsung je sklopio partnerstvo sa vodećim mrežama za plaćanje kao što su Masterkard i Viza, kako bi ponudio najbolje mobilno plaćanje u klasi.

Samsung, takođe, radi na proširivanju partnerskog sistema za Samsung pej sa glavnim finansijskim partnerima širom svijeta, uključujući Ameriken ekspres, Benk of Amerika, Siti, JPMorgan Čejs i U.S. Benk, čime želi da pruži više fleksibilnosti, pristupa i izbora korisnicima uz jednostavan i bezbjedan način plaćanja.

Samsung pej će u početku biti dostupan u SAD i Koreji od ljeta, a proširiće se i na druge regione, uključujući Evropu i Kinu, uz uređaje galaksi S6 i galaksi S6 edž.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.