Fejsbuk će uskoro sprječavati samoubistva
Ilustracija

Inovacije

Fejsbuk će uskoro sprječavati samoubistva

Fejsbuk je razvio sistem kojim će pokušati da pomogne osobama koje se bore sa suicidalnim mislima.

Sistem se bazira na korisnikovoj prijavi prijatelja koji će sadržaj sa sumnjivog zida poslati Fejsbuku na pregled.

Nakon eventualne potvrde da korisnik zaista ima suicidalne misli koje su vidljive na postovima, Fejsbuk će mu poslati preporučene stranice i kontakte koji mu mogu pružiti pomoć.

Sistem je napravljen na osnovu programa iz 2011. godine, a koji su koristile organizacije u Americi i Velikoj Britaniji.

"Naša najveća briga je sigurnost korisnika i u skladu s tim objavljujemo bolji alat koji će pružiti savjete i podršku onima koji se bore sa lošim mislima", rekao je predstavnik Fejsbuka Rob Bojl.

Razvoj sistema pomogle su američke zdravstvene organizacije kao što su Forefront, Now Matters Now, Državna linija za prevenciju samoubistava, Save.org i mnoge druge, prenosi B92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.