Ivana Španović postavila novi rekord
Ivana Španović

6,99 metara

Ivana Španović postavila novi rekord

Ivana Španović postavila je novi nacionalni rekord u skoku u dalj, sa 6,99 metara, prenosi B92.

Španovićeva je do novog ličnog i državnog rekorda stigla na mitingu u švedskom Malmeu, a za sedam centimetara je nadmašila prethodni.

Ona je već u prvoj seriji ostvarila pomenuti rezultat, a i sledeća dva pokušaja su joj bila bolja od prethodnog rekorda, oba puta je "letila" 6,96 metara.

Španovićeva je ovim rezultatom najavila napad na titulu prvaka Evrope na EP u Pragu od 4-8. marta.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Pragu u O2 areni predstavljati šestoro atletičara.

Srpski predvode favoriti u skoku u dalje Ivana Španović i bacanju kugle Asmir Kolašinac.

Pored njih, takmičiće se još Miloš Raović (400 metara), Tamara Salaški (400 metara), Amela Terzić (3.000 metara) i Goran Nava (1.500 metara).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.