Istorija Androida (video)
Foto: flickr.com/Johan Larsson

Najpoznatiji operativni sistem na svijetu

Istorija Androida (video)

Pogledajte video u kome je predstavljena istorija najpoznatijeg operativnog sistema na svijetu.

Android je danas najrasprostranjeniji operartivni sistem na svijetu, kog koriste milioni smartfona, tableta i drugih uređaja. Međutim, nije uvijek bilo tako. Skroman početak njegovog života desio se 2008. 

Taj prvi Android – koji je imao debi na smartfonu T-Mobile G1, poznatijem kao HTC Dream – izgledao je mnogo drugačije od današnjeg. Bio je spor, nespretan, i da budemo iskreni, prilično ružan. Ali kako je Google ipak Google, Android je vrlo brzo je apdejtovan i tokom par godina je značajno osavremenjen. Sistem je tokom godina prošao kroz različite oblike, veličine, a danas Android postoji ne samo na tabletima i smartfonima, već i na automobilima. Koja je budućnost Androida? To zna sigurno samo par pametnih glava iz firme Google, ali nema sumnje da smo i mi ostali spremni na vožnju koju će nam upriličiti. 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.