Paradu čuva 1.800 policijaca
Učesnici Parade šetaće od hotela Crna Gora do stare vlade

Ista ruta

Paradu čuva 1.800 policijaca

Učesnici Parade ponosa u Podgorici u nedjelju će šetati istom rutom kao i prošle godine jer je procjena policije da je ruta od hotela “Crna Gora” do zgrade stare vlade najlakša za obezbjeđenje.

Maršrutu od 1.400 metara su, kako podsjećaju Vijesti i ove godine odredili u Operativnom štabu Uprave policije UP, jer su se tokom prošlogodišnje šetnje uvjerili da je to najbolja dionica za bezbjednu šetnju učesnika Parade.

Operativni štab policije već je napravio i plan obezbjeđenja, prema kojem će kao i lani oko 1.800 opremljenih policajaca biti raspoređeno u pet bezbjednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i dijelu grada preko Morače.

Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedjelju držati i svojevrsni “policijski čas”, pa će, kako je planirano, satima prije održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru.

Vijestima je u vrhu UP rečeno da su u proteklih nekoliko dana dobili i podatke da se određene grupacije i ove godine spremaju da nasiljem ispolje homofobiju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.