Balkansko prvenstvo u natural fitness-u i bodybilding-u održano u Mostaru
Musclemania

Musclemania stigla i na Balkan

Balkansko prvenstvo u natural fitness-u i bodybilding-u održano u Mostaru

U Mostaru je održano prvo Balkansko prvenstvo u natural bodybuildingu i fitnessu.

U subotu veče je u Mostaru održano prvo balkansko prvenstvo u natural bodybuildingu i fitnessu u organizaciji Musclemanije, najpoznatije svjetske federacije u tom sportu.

Ovo je prvi put da se na našim prostorima organizuje ovakvo takmičenje, te je ujedno to bila idealna prilika za sve one koji sebe vide u ovom "modernom" bodybuildingu.

Promotor i organizator prvenstva u BiH je  Adis Jakić, jedan od najuspješnijih fitness sportista, trostruki evropski prvak i službeno treći na svijetu na prošlogodišnjem svjetskom takmičenju koje se tradicionalno svake godine održava u Las Vegasu.

Ovo jedinstveno takmičenje, po prvi put se odžava na Balkanu, a sljedeće godine biće održano u Bugarskoj ili Turskoj. Na Balkanskom prvenstvu pravo nastupa imali su sportisti u disciplinama: Natural Bodybuilding i Fitness Model za žene i muškarce, kao i Physique za muškarce.

021

Jakić koji je i pionir natural bodybuildinga, izgradnje tijela bez korištenja steroida i drugih hemijskih stimulativnih sredstava ističe kako je ponosan što je napokon uspio dovesti ovo veliko takmičenje u BiH koja će postati i centar Balkana u ovom sportu.

Našu zemlju je na ovom balkanskom prvenstvu u kategoriji Fitness model za žene predstavljala Zorica Ostojić, fitness trener  i instruktor joge, osvojivši treće mjesto. Dok u muškoj kategoriji Crna Gora ove godine nije imala predstavnika.

musclemania1zoricaostojic

B70A1609

zoricaostojicmusclemania

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.