Spremite mišiće za plažu
Ilustracija

Budite u formi

Spremite mišiće za plažu

Istopite salo i brzo se vratite u formu uz pomoć ovog ljetnjeg treninga snage.

Kako se izvodi?

Izvodite par vežbi kao super-seriju (naizmenično jednu pa drugu). Odmorite koliko je zadato poslije druge vježbe. Završite trening standardnom serijom sklopke na medicinki.

29 minuta

Super-serija A

Benč pres bučicama

Zgib sa podizanjem kolena

Serije: 4

Pauza: 90-120 sekundi

Super-serija B

Mrtvo dizanje

Triceps povlačanje sajle

Serije: 5

Pauza 90 sekundi

Serija C

Sklopka na medicinki

Serija: 4

Pauza: 60 sekundi

Benč pres bučicama

Lezite leđima na ravnu benč klupu, držeći opruženih ruku, par bučica iznad grudi (dlanovi ka naprijed i blago ka unutra). Ne mijenjajući ugao šaka, spustite bučice pored grudi. Zaustavite ih i potisnite na gore do početnog položaja.

Ponavljanja: 12 do15

Zgib sa podizanjem koljena

Uhvatite šipku za zgibove pothvatom u širini ramena i opružite ruke . Sastavite lopatice dok povlačite grudi do šipke, a onda podignite koljena do grudi. Zastanite na kratko, pa polako spustite koljena dok se vraćate u početni položaj.

Ponavljanja: Što više

Mrtvo dizanje

Stavite tegove na šipku i dokotrljajte je do cevanica. Sagnite se i uhvatite šipku nathvatom, malo šire od širine ramena. Ne kriveći donji dio leđa, podignite trup, izbacite kukove i zategnite zadnjicu dok se podižete u stojeći položaj. Spustite šipku na tlo, držeći je što bliže tijelu.

Ponavljanja: 5

Triceps povlačanje sajle

Zakačite uže na visoku sajlu i uhvatite svaki njegov kraj (dlanovi unutra). Privucite nadlaktice pored sebe. Povucite lopatice u nazad i na dolje i držite ih tako tokom cijele vježbe. Ne naginjite se naprijed i ne pomjerajte nadlaktice dok naizmjenično okrećete šake i dlanove ka tlu i vučete uže na dolje dok ne opružite ruke. Polako se vratite u početni položaj.

Ponavljanja: 30

Sklopka na medicinki

Zauzmite položaj za sklek sa stopalima na medicinki i opruženim rukama malo šire postavljenim od širine ramena. Vaše tijelo treba da formira pravu liniju od glave do pete. Ne savijajući koljena, kotrljajte medicinku ka rukama, tako što ćete podizati kukove što više možete. Zaustavite se kratko, a onda spuštajte kukove i kotrljajte medicinku nazad u početni položaj.

Ponavljanja: 8 do 12

Izvor: Men's Health